English
© 2010 Νομική Βιβλιοθήκη

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


eydpelop

twitter kathimerini











ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Νέα&Ανακοινώσεις

27/04/2012
Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του ΕΒΕΑ στις 4 Απριλίου 2012, η εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος» που διοργάνωσε η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σε συνεργασία με τον Οργανισμό INVEST IN GREECE και το ΕΒΕΑ, με την ευκαιρία της 1ης έκδοσης στην αγγλική γλώσσα του νομικού επενδυτικού οδηγού «Greek Law Digest”- The Ultimate Legal Guide to investing in Greece”. Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλος, ο Πρόεδρος του οργανισμού Invest in Greece κ. Άρης Συγγρός, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Καθ. Χρήστος Γκόρτσος, ο πρόεδρος του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ. Κ. Μπακούρης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη.

Βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση ήταν η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στη Ελλάδα με την απλοποίηση και τον εξορθολογισμό του τρόπου φορολόγησης των επιχειρήσεων, ο εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών, η αναδιοργάνωση του τρόπου απονομής δικαιοσύνης με σκοπό ταχύτερη και αποτελεσματική προστασία των αιτούντων, ο επανασχεδιασμός του ρόλου της δημόσιας διοίκησης με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, η ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου και της συμμετοχής των τραπεζών στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα, η εκμετάλλευση αναπτυξιακών και επενδυτικών εργαλείων κ.λπ. Εξαιρετικό εργαλείο προς όφελος των ξένων επενδυτών μπορεί να αποτελέσει κατά γενική ομολογία ομιλητών και λοιπών συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ο νομικός επενδυτικός οδηγός «Greek Law Digest», που είναι η πλέον συστηματική και ευρεία εποπτική παρουσίαση του ελληνικού νομικού θεσμικού πλαισίου, γραμμένη εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, με στόχο την ενημέρωση οποιουδήποτε αλλοδαπού φυσικού ή νομικού προσώπου επιθυμεί να επενδύσει και εν γένει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μιχαλος ο οδηγός Greek law Digest «χαρακτηρίζεται από πληρότητα, επιστημονική αρτιότητα και τεκμηρίωση… μπορεί δε να συμβάλει ουσιαστικά σε ένα από τους βασικούς στόχους για την Ελλάδα σήμερα: στην προσέλκυση επενδύσεων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας ..».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί νομικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι δημοσίων οργανισμών καθώς και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα.

Η έκδοση Greek Law Digest, The Ultimate Legal Guide to Investing to Greece(www.greekjustice.gr) έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του οργανισμού Invest in Greece και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.