English
© 2010 Νομική Βιβλιοθήκη

Justice Forum

Justice Forum
Το 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε το Justice Forum, μια πλατφόρμα για διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τις πολιτικές δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των συναφών με τη δικαιοσύνη επαγγελμάτων στην ΕΕ και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών στα συστήματα δικαιοσύνης των κρατών μελών.


Μέλη του Justice Forum

Τα μέλη του Justice Forum είναι ευρωπαϊκές οργανώσεις που εκπροσωπούν τα συναφή με τη δικαιοσύνη επαγγέλματα, το δικαστικό σώμα, πανεπιστημιακούς και άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δικαιοσύνης. Στις συνεδριάσεις του συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, το Justice Forum αριθμεί περισσότερες από 40 οργανώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία του αφορά έμμεσα εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που απασχολούνται στον χώρο της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα των μελών.

Δραστηριότητες του Justice Forum

Το Justice Forum διοργανώνει θεματικές συνεδριάσεις κατά τις οποίες οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μελών εκφράζουν τις απόψεις τους για τις νεοπροτεινόμενες και τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες της πολιτικής δικαιοσύνης και νομοθετικές πράξεις. Μέχρι σήμερα, έχουν συζητηθεί τα ακόλουθα θέματα:

  • Αμοιβαία αναγνώριση σε ποινικές υποθέσεις
  • Εκπαίδευση των δικαστικών
  • Ευρωπαϊκή ηλεκτρονική δικαιοσύνη
  • Οικονομική κρίση
  • Δικονομικά δικαιώματα

Επίσης, στο πλαίσιο του Justice Forum, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απονέμει, από κοινού με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το βραβείο «Κρυστάλλινη ζυγαριά της Δικαιοσύνης» για καινοτόμους πρακτικές στον τομέα της δικαιοσύνης.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα Δραστηριότητες.

Στοιχεία επικοινωνίας

jls-justiceforum@ec.europa.eu